آب مناسب برای قهوه و دستگاه اسپرسو ساز

وِیژگی آب مناسب برای تهیه قهوه و دستگاه اسپرسو

یکی از عواملی که در طعم قهوه بسیار موثر است، آب مورد استفاده جهت درست کردن قهوه می‌باشد. عاملی که بسیاری از افراد به آن توجه نکرده یا آن را نادیده می‌گیرند. به همین دلیل است که با وجود پودر قهوه مرغوب و استفاده از دستگاه های باکیفیت، باز هم طعم دلخواه و واقعی قهوه را تجربه نمی‌کنید. چرا که آب شهری و آب لوله کشی، دارای سختی و ناخالصی بسیار زیادی می‌باشد و همین امر طعم قهوه را تغییر می‌دهد. علاوه بر این پس از مدتی قطعات داخلی دستگاه اسپرسو ساز که با آب در تماس مستقیم هستند به علت ایجاد جرم و رسوب، دچار گرفتگی می‌شوند. در صورت گرفتگی و خرابی قطعات، عملکرد و راندمان دستگاه دچار اختلال می‌گردد. در ادامه به معرفی بهترین و مناسب ترین آب برای دستگاه اسپرسو و تهیه قهوه خواهیم پرداخت.

آب مناسب برای دستگاه اسپرسو و درست کردن قهوه

شاید این سوال برای شما مطرح باشد که چه نوعی آبی برای تهیه قهوه مناسب است؟ آب مقطر، آب معدنی، آب سخت، آب چشمه، آب لوله کشی یا آب تصفیه شده اسمز معکوس؟ در ابتدا برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که، موقعیت جغرافیایی یکی از مهم ترین عواملی است که در کیفیت آب موثر خواهد بود. به همین دلیل است که طعم و مزه قهوه در آمریکا با یک شهر اروپایی، متفاوت خواهد بود. میزان سختی آب و مواد معدنی، این تفاوت را در طعم و مزه قهوه ایجاد می‌‌کند. بنابراین استفاده از آب نرم علاوه بر اینکه از آسیب به دستگاه اسپرسو جلوگیری می‌کند، طعم بی نظیری به قهوه می‌دهد. چرا که سختی موجود در آب، علاوه بر رسوب املاح در دستگاه، در طعم نهایی قهوه نیز بسیار موثر است.

طبق گفته محققان در آمریکا، بهترین آب برای دستگاه اسپرسو ساز و تهیه قهوه، آبی است که میزان PH آن به ۷ نزدیک است. علاوه بر این برای داشتن طعم بی نظیر و واقعی، آب مورد استفاده، باید کمی دارای سختی و یون های فلزی باشد تا بتواند طعم دانه های قهوه را جذب کند. به طور مثال وجود مقداری یون منیزیم در آب موجب جذب طعم دانه های قهوه و بهبود طعم و مزه ی آن خواهد شد. در حالی که اگر میزان بی کربنات موجود در آب بالا باشد، مزه و طعم قهوه را ناخوشایند می‌کند.

آب سخت چیست؟

منظور از آب سخت، آبی است که میزان مواد معدنی محلول مثل کلسیم و منیزیم و همچنین فلزات سنگین مانند روی، آهن و آلمینیوم بر اثر عبور از بستر سنگ های نرم، در آن زیاد است. آب های زیر زمینی که شامل آب باران و برف می‌باشند، پس از جاری شدن، در اثر عبور از سنگ های نرم، حجم بسیار زیادی از کربنات، بی کربنات های کلسیم، آهن، روی و منیزیم را با خود حمل می‌کنند که میزان سختی و TDS آب را افزایش می‌دهد. سنگ های سخت نظیر گرانیت به راحتی در آب حل نمی‌شوند به همین دلیل در مناطقی که سنگ های سخت وجود دارد، دارای آب نرم می‌باشد.

آب مناسب برای تهیه قهوه چه ویژگی های دارد؟

  • میزان PH آب می بایست حدود ۷ باشد.
  • آب باید شفاف و عاری از کلر باشد.
  • آب مورد استفاده باید شفاف، تازه، تمیز و بدون بو باشد.
  • لازم به ذکر است که  آب از قبل جوشیده به هیچ عنوان برای دستگاه اسپرسو ساز و همچنین تهیه قهوه مناسب نیست.
  • سدیم موجود در آب می‌بایست حدود ۱۰ میلی گرم باشد که وجود آن چندان حائز اهمیت نیست.
  • میزان متعادل منیزیم می تواند، کیفیت مزه و طعم قهوه را افزایش دهد.

با توجه به تحقیقات انجام شده، آبی که برای تهیه قهوه و استفاده در دستگاه اسپرسو مناسب است، به طور طبیعی در طبیعت وجود ندارد و می بایست آن را تهیه کرد. ممکن است فکر کنید که آب معدنی یا بطری و حتی آب لوله کشی برای اینکار بهترین گزینه باشد در صورتی که  این چنین نیست، چرا که برای خلق یک طعم بی نظیر برای قهوه، می‌بایست  از آبی استفاده کنید که در عین حال که PH آن به ۷ نزدیک است، مقداری یون های فلزی منیزیم و کلسیم داشته باشد چرا که این یون ها تاثیر بسزایی در طعم و مزه آب دارند.

برای اینکه بتوانیم، طعمی واقعی از قهوه خلق کنیم، به میزان مشخصی منیزیم داریم، همچنین نباید مقدار بی کربنات ها بیش از ۷۵ میلی گرم بر لیتر یا ppm باشد که در هر صورت این اتفاق در آب های معدنی و آب های بطری یا آشامیدنی نمی‌افتد. آبی که توسط دستگاه های تصفیه آب تولید شده می‌شود، به علت قلیایی بودن و داشتن میزان معینی منیزیم و کلسیم، مناسب ترین آب برای تهیه قهوه است. بنابراین می توان گفت که بهترین آب برای دستگاه اسپرسو و درست کردن قهوه، آب تصفیه شده ای است که با دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس تولید می‌گردد.

نحوه تولید آب تصفیه شده توسط دستگاه تصفیه آب

اگر می خواهید قهوه ای را که در اختیار مشتری می‌گذارید جزو بهترین ها باشد و اگر می‌خواهید حس بی نظیری را به مشتریان خود هدیه دهید، برای تهیه قهوه و انواع نوشیدنی ها از آب تصفیه شده استفاده کنید. در حالی که می توانید با چند وسیله ساده، آب اسمزی یا تصفیه شده تولید کنید، اما بهتر است با توجه به آب مصرفی روزانه، دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس مناسب با نیازتان را تهیه کنید. چرا که شما تنها برای یک روز به آب تصفیه شده نیاز ندارید، بلکه می بایست به طور مداوم و هر روز آب تصفیه شده داشته باشید. به همین دلیل تولید آب اسمزی توسط خودتان زمان بر و سخت خواهد بود. دستگاهی که برای رستوران و کافه ها بسیار مناسب می باشد، دستگاه تصفیه آب خانگی شش مرحله ای است که از تکنولوژی اسمز معکوس بهره می‌گیرد. برای آشنایی با نحوه کار دستگاه تصفیه آب و تکنولوژی اسمز معکوس، مقالات زیر را با دقت مطالعه کنید.

» نحوه کار دستگاه تصفیه آب

» تصفیه آب به روش اسمز معکوس

همچنین می توانید جهت مشاوره رایگان و خرید دستگاه متناسب با نیازتان با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

با استفاده از آب تصفیه شده در دستگاه های اسپرسو ساز، می توانید از رسوب مواد معدنی در مجراهای داخلی دستگاه و همچنین ایجاد جرم، جلوگیری کنید. راه های دیگری برای جلوگیری از این مسائل و مشکلات وجود دارد که در ادامه به آن پرداخته ایم.

سختی گیر رزینی برای دستگاه اسپرسو ساز

استفاده از سختی گیر آب اسپرسو، برای دستگاه هایی که مستقیم به آب شهری متصل هستند، مناسب می باشد. سختی گیر رزینی، مواد معدنی که کیفیت طعم قهوه را تحت تاثیر قرار می‌دهند، از آب حذف می‌کند. مواد معدنی موجود در آب همان منیزیم، کلسیم، آهن و روی هستند. ناخالصی ها مواد معدنی موجود در آب به مرور زمان داخل قطعات دستگاه و مسیر حرکت آب، رسوب می کنند و موجب گرفتگی و همچنین از بین رفتن قطعات می‌شوند. این امر علاوه بر ایجاد رسوب، در عملکرد دستگاه اختلال ایجاد کرده و در نتیجه راندمان آن را کاهش می‌دهد.

 

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
تمام نظرات را نمایش بده