تعمیر و عیب یابی دستگاه های تصفیه آب

آموزش عیب یابی و تعمیر تصفیه آب خانگی

تعمیر و عیب یابی دستگاه های تصفیه آب خانگی و مخصوصا صنعتی در اغلب موارد نیاز به تسلط و مهارت بالایی دارد. به همین دلیل اکثر اوقات برای تعمیر دستگاه های تصفیه آب خانگی یا صنعتی می بایست از نیروی متخصص کمک بگیرید. مواردی که ممکن است نیاز به تعمیرات داشته باشد عبارت است از: تعمیر پمپ تصفیه آب خانگی، هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی، تنظیم فشار دستگاه تصفیه آب خانگی، نصب شیر دستگاه تصفیه آب و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد. تعویض یا تعمیر قطعات دستگاه تصفیه آب نیاز به مهارت بالا دارد. برای تعمیر و تشخیص مشکلات دستگاه تصفیه آب ابتدا باید توانایی عیب یابی ایرادات دستگاه را داشته باشید.

عیب یابی و تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی

تمامی دستگاه های تصفیه آب ممکن است همانند سایر وسایل برقی دچار مشکلات و خرابی شوند در عین حال تعمیر این دستگاه ها بسیار تخصصی می باشد. این مشکلات می تواند ناشی از کارکرد زیاد یا اشتباهات کاربران باشد. اشتباهات کاربران گاها شامل تعویض دیر هنگام فیلترها یا انجام تغییراتی در سیستم تصفیه آب می باشد. به دلیل تخصصی بودن تعمبر دستگاه های تصفیه آب، لذا توصیه می کنیم به متخصصین فروشگاه گوارنوش جهت هر گونه تعمیرات مراجعه کنید تا بهترین نتیجه با کمترین هزینه را دریافت نمایید.

» آموزش تعویض فیلتر تصفیه آب ۶ مرحله ای

تعمیر و عیب یابی دستگاه تصفیه آب خانگی

آشنایی با قطعات دستگاه تصفیه آب

جهت عیب یابی و تعمیر دستگاه تصفیه آب لازم است با قطعات دستگاه تصفیه آب آشنا شویم. در این قسمت به شرح قسمت ها و قطعات دستگاه تصفیه آب خانگی پرداخته ایم در این قسمت، سعی شده است که تمامی قطعات شرح داده شود هرچند که ممکن است، ساختار و قطعات هر دستگاه با توجه به شرکت تولیدکننده آن متفاوت باشد یا برخی از آن ها با قطعات دیگری جایگزین شده باشند.

شیر ورودی آب شهری دستگاه تصفیه آب:

این شیر کوچک معمولا با استفاده از سه راهی قبل از شیر پیسوار قرار می گیرد که با آن می توان آب ورودی دستگاه را قطع یا وصل نمود.

هوزینگ شماره یک دستگاه تصفیه آب:

معمولا شفاف می باشد تا داخل آن دیده شود و پس از تغییر رنگ محسوس فیلتر داخل آن باید تعویض گردد.

شیر فشار پایین:

این قطعه برقی به محض ورود آب به دستگاه برق دستگاه را وصل نموده تا دستگاه روشن شود.

در صورت قطع آب برق دستگاه تصفیه آب را قطع می نماید تا دستگاه خاموش شود.

شیر برقی:

این قطعه بسیار مهم و کاربردی دستگاه می باشد. این شیر زمان روشن شدن دستگاه مسیر آب را باز و زمان خاموش شدن دستگاهT مسیر ورود آب را مسدود می نماید.

پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی:

تعمیر و عیب یابی دستگاه های تصفیه آب توسط کارشناسان فروشگاه تصفیه آب گوارنوش

وظیفه پمپ تامین فشار مورد نیاز برای فیلتر اسمز معکوس می باشد.

هوزینگ شماره دو دستگاه تصفیه آب: 

معمولا مات می باشد و فیلتر کربن پودری داخل این هوزینگ قرار می گیرد.

هوزینگ شماره سه دستگاه تصفیه آب:

معمولا مات می باشد و فیلتر کربن بلاک داخل این هوزینگ قرار می گیرد.

فیلتر ممبراین دستگاه تصفیه آب:

تعمیر و عیب یابی دستگاه های تصفیه آب

این فیلتر اصلی ترین فیلتر دستگاه می باشد که دارای یک ورودی و دو خروجی آب می باشد.

خروجی آب تصفیه شده از ممبران:

آب خالص از این قسمت خارج می شود که باید در این مسیر شیر یک طرفه قرار داد.

خروجی فاضلاب از ممبراین:

نا خالصی های آب تصفیه شده از طریق این خروجی به فاضلاب هدایت می شود.

محدود کننده:

این قطعه بر روی مسیر فاضلاب قرار گرفته تا میزان خروجی آب به فاضلاب رار تنظیم نماید.

شیر فشار بالا:

این شیر برای تنظیم فشار آب بعد از تصفیه آب قرار می گیرد که دارای پیچ تنظیم فشار هم می باشد.

مخزن ذخیره آب:

مخزن ذخیره تصفیه آب خانگی تانک پک تایوان مدل tp19

پس از تصفیه، آب خالص، داخل این مخزن ذخیره می‌شود. مخزن تصفیه آب به صورت دیافراگمی می‌باشد که باید ۷ PSI باد داشته باشد تا به خوبی عمل تخلیه انجام شود.

فیلتر پست کربن:

این فیلتر برای گرفتن بوی نا مطبوع آب داخل مخزن می باشد.

فیلتر مینرال:

این فیلتر جهت بهبود طعم آب می باشد.

فیلتر قلیایی:

ازاین فیلتر جهت بالا بردن میزان PH آب استفاده می شود.

فیلتر آنتی باکتریال:

این فیلتر که معمولا دارای لامپ نوری می باشد برای از بین بردن باکتری های داخل آب استفاده می شود.

عمده مشکلات دستگاه تصفیه آب خانگی

برای عیب یابی و تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی یا صنعتی می بایست تا حدودی از عمده مشکلاتی برای دستگاه تصفیه آب به وجود می آید مطلع باشید، در کنار موضوع تعویض فیلتر های تصفیه آب که می بایست در زمان های تعیین شده عوض شوند، ممکن است برای دستگاه تصفیه آب مشکلات دیگری ایجاد شود که در زیر به این شرح دلایل این مشکلات پرداخته ایم:

دستگاه خاموش شده و روشن نمی شود / علت روشن نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی

علت روشن نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی می تواند به علت وصل نبودن دستگاه به برق یا یا آب باشد پس در ابتدا باید از وصل بودن آب و برق اطمینان حاصل کنید و سپس در صورت وصل بودن این دو مورد، باید شیر های فشار پایین و فشار بالا را مورد برسی قرار بدهید و در آخر آداپتور دستگاه را چک کنید.

دستگاه روشن می باشد اما آب تصفیه نمی شود

این مشکل معمولا دلایل مختلفی می تواند داشته باشد:

ابتدا باید از وصل بودن آب اطمینان حاصل کنید، چرا که بعضی مواقع خراب بودن شیر برقی یا قطع بودن برق آن، مانع از عبور آب می شود. در مرحله بعد، از سلامت فیلتر شماره دو باید اطمینان حاصل کنید چرا که ممکن است بعضی اوقات فیلتر ممبران دچار مشکل شده و مانع تصفیه آب شود. پس از بررسی مورد قبل، در صورت صحت، ممکن است محدود کننده آب فاضلاب، ایراد داشته باشد.

دستگاه تصفیه آب مرتبا روشن و خاموش می شود

اگر مخزن دستگاه خالی باشد مشکل از ورودی آب است که در این صورت، قطع یا ضعیف می شود. در صورتی که مخزن پر باشد مشکل از شیر یک طرفه بعد از ممبران است.

قطع نشدن خروجی فاضلاب دستگاه تصفیه آب

از جمله مشکلات دستگاه تصفیه آب خانگی می توان به قطع نشدن خروجی فاضلاب دستگاه تصفیه آب اشاره کرد. به این منظور هنگامی که مخزن تصفیه آب پر می شود می بایست خروجی فاضلاب قطع شود. اما گاهی پیش میاد که جریان خروجی فاضلاب قطع نمی‌شود. برای رفع این مشکل به لینک زیر مراجعه کنید:

» رفع مشکل قطع نشدن خروجی فاضلاب دستگاه تصفیه آب

دستگاه دائم کار میکند و خاموش نمی شود (علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی)

معمولا دستگاه تصفیه آب بین بیست دقیقه تا هشتاد دقیقه کار می کند و پس از پر شدن مخزن خاموش می شود که این زمان بستگی به ظرفیت مخزن دارد. اگر دستگاه بیشتر از این زمان کار کند، دچار مشکل شده می‌شود و علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی می‌تواند از ضعیف شدن پمپ دستگاه یا خرابی ممبران باشد که پس از تست مشخص می‌شود

فشار آب تصفیه خیلی کم شده است

این مشکل معمولا مربوط به مخزن دستگاه تصفیه آب دیافراگمی است و نیاز به تنظیم باد دارد. مخزن ذخیره آب در حالت خالی باید باد (۷psi) داشته باشد. اگر از قسمت والو تنظیم باد مخزن آب خارج شود نشان دهنده خرابی مخزن می باشد که باید تعویض شود.

مزه آب تصفیه شده نا مطلوب می باشد

هنگامی که آب مزه و طعم خوبی نداشته باشد قطعا یکی از دلایل زیر رخ داده است که می‌بایست توسط نیروی متخصص دلیل قطعی تشخیص داده شود.

از جمله دلایل ایجاد این مشکل:

  • تعویض دیر هنگام فیلتر ها
  • راکد ماندن آب مخزن برای مدت طولانی
  • قرار گرفتن دستگاه در مقابل نور
  • باز بودن شیر میکس
  • نا مرغوب بودن فیلتر های مینرال و پست کربن
  • نا مرغوب بودن جنس مخزن دستگاه
  • با وجود اینکه دستگاه خاموش می باشد اما همچنان خروجی فاضلاب داریم

بعد از خاموشی دستگاه خروجی فاضلاب هم باید قطع شود در صورت ادامه دار بودن خروجی فاضلاب باید مشکل برطرف شود، این مشکل می تواند از خرابی شیر برقی و یا خرابی شیر یک طرفه باشد.

ممکن است دستگاه صدای زیادی داشته باشد

یکی از دلایلی که موجب تولید صدا در دستگاه تصفیه آب می‌شود می تواند ناشی از نشت آب به داخل پمپ است که می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که در لینک زیر می توانید مطالعه کنید:

چرا دستگاه تصفیه آب صدا می‌دهد؟

نشتی از هوزینگ ها از موارد مهم در تعمیر دستگاه تصفیه آب

این مشکل به دلیل خرابی یا له شدگی اورینگ های هوزینگ اتفاق می افتد که با تعویض اورینگ ها این مشکل رفع می شود.

سرریز آب از مخزن ذخیره

یکی مشکلات رایج دستگاه های تصفیه آب خانگی، سرریز آب از مخزن ذخیره است که وقتی به وجود می آید که بعد از پر شدن مخزن از آب تصفیه شده، شیر ورودی بسته نشود. برای حل این مشکل کافی است با متخصصان ما در گوارنوش تماس بگیرید تا منشا این مشکل را تشخیص داده و آن را برطرف کنند.

حجم بالای آب دفع شده

به صورت کلی، مقدار زیادی آب از دستگاه های تصفیه آب خانگی که بر اساس تکنولوژی اسمز معکوس کار می کنند، دفع شده و به فاضلاب وارد می شود. این آب محتوی موادی از قبیل گل و لای فلزات سنگین، کلر، سولفات و سایر مواد شیمیایی است که سختی آب را بالا می برد.

در صورتی که دستگاه تصفیه آب خانگی شما با مشکل حجم بالای آب دفع شده مواجه باشد، ممکن است فیلتر ممبران دستگاه مسدود شده باشد. این مشکل وقتی به وجود می آید که شما فیلتر مربوط به مرحله چهارم تصفیه آب را به موقع تعویض نکنید. چرا که با گذر زمان مواد جامد آلاینده موجود در آب سطح ممبران را پوشش می دهند و جلوی عبور آب با فشار مناسب و کافی را می گیرند.

داغ شدن بیش از اندازه آداپتور یا ترانس دستگاه تصفیه آب

بعضی اوقات اتصال در یکی از قطعه ها و وجود مشکل در میزان جریان برق درخواستی ترانس، باعث می شود که با مشکل داغ شدن بیش از اندازه آداپتور یا ترانس دستگاه تصفیه آب مواجه شویم. در این شرایط اگر توان مورد درخواست قطعات برقی از ترانس بیشتر باشد، پمپ دستگاه تصفیه آب داغ می شود و حتی در موارد شدیدتر ممکن است پمپ بسوزد و آتش سوزی اتفاق بیفتد. برای تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی حتما این مورد را مورد بررسی قرار دهید.

برای پیشگیری از این مشکل باید در مواقعی که چندین روز به منزل نمی روید، و از دستگاه تصفیه آب استفاده نمی کنید، دستگاه تصفیه آب را خاموش کنید و آن را حتما از برق بکشید. همچنین در خصوص رفع این مشکل باید شیر برقی یا پمپ و یا حتی آداپتور دستگاه را با توجه به تشخیص کارشناسان ما در گوارنوش تعویض کنید.

سختی بالای آب تصفیه شده

یکی دیگر از موارد مهم در عیب یابی و تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی هنگامی است که دستگاه نمی تواند سختی آب را کاهش دهد. یکی از وظایف دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس این است که سختی آب را تا حد زیادی برطرف و موادی مثل کلسیم، سولفات، فسفات و فلزات سنگین را حذف می کند و اگر عملکرد درستی داشته باشد نباید باعث رسوب گذاری در کتری و سایر ظروف شود. بنابراین در صورتی که کتری شما با آب تصفیه هم رسوب می گیرد، نشان دهنده سختی بالای آب تصفیه شده و وجود مشکل در دستگاه تصفیه آب است. برای تشخیص این موضوع باید از دستگاه سختی سنج استفاده کنید. اگر سختی آب تصفیه شده بیشتر از ۱۵۰ppm بود، یعنی مشکل اصلی مربوط به فیلتر ممبران شما است و احتمالا ممبران عملکرد خود را از دست داده است.همچنین این احتمال وجود دارد که اتصالات دستگاه به صورت نادرست در جای خود قرار گرفته باشند و فیلتر ممبران به این دلیل از فرآیند تصفیه خارج شده باشد. برای حل این مشکل کافی است با کارشناسان گوارنوش تماس بگیرید.

وجود حباب در آب تصفیه شده

علت وجود حباب در آب تصفیه شده بعد از تعویض فیلتر، وجود فیلترهای کربنی است. چرا که وقتی فیلترهای تصفیه آب به تازگی در سیستم نصب شده اند، مقداری تخلخل دارند که بعد از مدت زمان نسبتا طولانی خالی از هوا می شوند. به همین علت بعد از عوض کردن فیلتر همچنان مقدار زیادی حباب در آب وجود خواهد داشت.

طریقه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی

طریقه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی به این صورت می باشد که به هنگام تعویض فیلتر های تصفیه آب می بایست ابتدا شیر آب را از ممبران خارج کرده و در یک ظرف قرار دهیم تا آب های کثیف تخلیه شود، سپس قبل از قرار دادن فیلترهای جدید پست کربن  می بایست آنها را کامل شستشو بدهیم و سپس جایگذاری کنیم. برای ساخت فیلترهای پست کربن از دانه های زغال استفاده می شود به همین دلیل دارای دانه های سیاه رنگ می باشد که باید قبل از قرار دادن در دستگاه تصفیه آب خانگی آن ها را بشوییم تا مواد اضافه از آن ها خارج گردد.

شما عزیزان می توانید سوالات خود را در رابطه با دستگاه تصفیه آب و مشکلات احتمالی، از تیم پشتیبانی فروشگاه گوارنوش به صورت آنلاین و ۲۴ ساعته از طریق ارتباط با واتساپ بپرسید.

»اعزام تکنسین های حرفه ای جهت تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی و صنعتی توسط فروشگاه تصفیه آب گوارنوش به تمام نقاط استان تهران و استان البرز در اسرع وقت امکان پذیر می باشد.

جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین ما در زمینه خرید و اطلاع از قیمت ها، تماس حاصل فرمایید:

در صفحه های اجتماعی همراه ما باشید:

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
2 نظرات
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
تمام نظرات را نمایش بده

با سلام و درود
تنها سوییچ فشار بالا ( های پرشر) قابلیت تنظیم فشار قطع کن دستگاه راه دارد و توسط یک عدد آچار آلن به سایز ۱.۵ میلیمتر می باشد. با چرخش پیچ تنظیم در جهت عقربه های ساعت باعث افزایش فشار تصفیه خواهید شد اما نکته بسیار مهم این است که با بهم خوردن تنظیمات سوییچ احتمال ترکیدگی مخزن یا قطعات دستگاه وجود دارد لذا توصیه می شود برای این کار از تکنسین های متخصص بهره ببرید.
با تشکر
آموزش تنظیم فشار سوئیچ قطع کن فشار بالا

برای تنظیم فشار سوئیچ های پرشر چکار باید کرد؟