طریقه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی

آموزش نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی

هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای این دستگاه‌ها ایجاد شود. دستگاه‌ تصفیه آب از جمله دستگاه‌های پرکاربرد و مهم در خانه‌های ما هستند، اما مانند سایر دستگاه‌ها ممکن است دچار مشکلاتی شوند. بنابراین برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر در دستگاه، بهتر است در اسرع وقت به رفع مشکل بپردازیم. از‌این‌رو در این مقاله قصد داریم تا نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی را به‌طور کامل به شما عزیزان آموزش دهیم، تا انتها همراه ما باشید.

دلایل نیاز دستگاه تصفیه آب به هواگیری

دستگاه تصفیه آب برای عملکرد صحیح خود به آب با فشار مناسب نیاز دارد، لذا وجود هوا در سیستم آبرسانی می‌تواند باعث کاهش فشار آب و اختلال در عملکرد دستگاه شود. به همین دلیل، هواگیری دستگاه تصفیه آب به‌صورت دوره‌ای ضروری است.

دلایل نیاز دستگاه تصفیه آب به هواگیری شامل موارد مختلف زیر است:

  • ورود هوا به علت اتصال دستگاه به سیستم آب شهری: لوله های آب حامل مقداری هوای حل‌ شده هستند که در هنگام تعمیرات لوله ‌کشی و یا مکش هوا به وسیله سیستم‌ های آب ‌رسانی می توانند وارد آب شوند.
  • مشکل در نصب دستگاه تصفیه آب: در صورت نصب اشتباه اتصالات دستگاه تصفیه، این امکان وجود دارد که هوا درون آن ها وجود داشته باشد. ضمنا هوای درون مخزن دستگاه تصفیه آب هم باید پیش از نصب آن تخلیه شود.
  • تعویض فیلتر اشتباه: هر فیلتر مقداری هوا دارد و داخل محفظه فیلتر یا هوزینگ تصفیه آب هم بعد از باز شدن آن، هوا محبوس می شود. لذا باید پیش از تعویض فیلتر حواستان به این موضوع هم باشد تا در طولانی مدت مشکلی برایتان به وجود نیاید.
  • تعویض قطعات به صورت غیر اصولی: یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود دستگاه به هواگیری نیاز پیدا کند، تعویض غیر اصولی قطعات است. گاهی پیش می آید که در اثر رسوب املاح، قطعات نیاز به تعویض پیدا می کنند. اگر هنگام تعویض این قطعه ها، هوا وارد دستگاه شود، به مرور زمان دستگاه را دچار مشکل می کنند.

چه زمانی نیاز به هواگیری دستگاه تصفیه آب داریم؟

چه زمانی نیاز به هواگیری دستگاه تصفیه آب داریم؟ در ابتدا باید به شما عزیزان بگوییم که دستگاه های تصفیه آب خانگی معمولا در هنگام تعویض فیلتر نیاز به هیچگونه هواگیری خاصی ندارند و هوای درون دستگاه بطور کامل در طی چند روز از آن خارج می گردد. اما در برخی موارد، نیاز به هواگیری دستگاه‌های تصفیه آب وجود دارد که در ادامه به این موارد اشاره می‌کنیم.

» خرید دستگاه تصفیه آب خانگی

۱- دستگاه تصفیه آب به درستی کار می‌کند، اما به‌طور مداوم روشن است و خاموش نمی‌شود.

این حالت اولین است که ممکن است برای دستگاه های تصفیه آب خانگی رخ دهد. در واقع در این حالت مقداری هوا در دستگاه محبوس شده و مانع از بالا رفتن فشار دستگاه تصفیه آب و تشخیص آن توسط سنسور می‌شود که این امر سبب خاموش نشدن دستگاه می‌گردد. اما راه حل چیست؟ برای رفع این مشکل در حالی که دستگاه تصفیه در حال کار می باشد لازم است لوله آب تصفیه شده خروجی از ممبران و یا لوله ورودی به سنسور فشار بالا را خارج نمایید و اجازه دهید تا هوای محبوس شده خارج گردد و آب از لوله به صورت روان سرازیر شود. البته این حالت ممکن است به دلیل تنظیم نبودن فشار هوای داخل مخزن نیز رخ دهد که در ادامه به تنظیم فشار هوای مخزن تصفیه آب نیز خواهیم پرداخت.

۲- هنگام باز کردن شیر برداشت، آب با فشار و به صورت ضربه ای و همزمان با هوا خارج می شود.

در این حالت بطور مشخص مقداری هوا در فیلترهای بالایی دستگاه تصفیه آب و در مسیر لوله ها محبوس گردیده که باعث می شود آب با فشار و هوا خارج شود. در صورت وجود این مشکل باید لوله آب بین فیلترهای ۵ و ۶ دستگاه تصفیه را خارج نموده و اجازه دهید دستگاه در این حالت مقداری کار کند تا هوای محبوس شده در آن خارج گردد و همچنین اجازه دهید مخزن کاملا خالی شود. باید متذکر شویم که در صورت عدم انجام این کارها نیز این هوای محبوس شده به مرور و با فشار از دستگاه خارج می شود.

۳- موتور دستگاه در حال کار است ولی هیچ آبی تولید نمی شود.

حالت سوم بیشتر زمانی که فشار آب ورودی به دستگاه کم باشد رخ می دهد. در این حالت مقداری هوا در بالای قسمت هوزینگ فیلتر سوم محبوس گردیده که باعث می شود آب نتواند از آن عبور نماید. برای رفع این مشکل لازم است هوزینگ مرحله سوم را کمی باز نموده و اجازه دهید مقداری آب از لبه هوزینگ به بیرون سرازیر شود. با انجام این کار مشکل شما در عدم تولید آب دستگاه نیز رفع می‌گردد.

۴-

عیب یابی و بررسی مشکلات مخزن تصفیه آب خانگی

مخزن تصفیه آب خانگی یکی از اجزای مهم این دستگاه است که وظیفه ذخیره آب تصفیه شده را بر عهده دارد. این مخزن معمولاً از جنس پلاستیک یا فلز ساخته می‌شود و دارای یک دیافراگم لاستیکی در قسمت زیرین است. این دیافراگم با فشار آب داخل مخزن، آب را به سمت شیر خروجی دستگاه هدایت می‌کند.

» عیب یابی و بررسی مشکلات مخزن تصفیه آب خانگی

در این راستا مخزن تصفیه آب ممکن است دچار مشکلات مختلفی شود که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

  • کم بودن فشار هوای داخل مخزن: یکی از رایج‌ترین مشکلات مخزن تصفیه آب، کم بودن فشار هوای داخل مخزن است. این مشکل باعث می‌شود که آب تصفیه شده به کندی از مخزن خارج شود یا حتی اصلاً از مخزن خارج نشود.
  • خالی شدن آب مخزن: اگر متوجه شدید که آب مخزن تصفیه آب شما به‌طور مرتب خالی می‌شود، ممکن است یکی از دلایل زیر وجود داشته باشد:
  • وجود نشتی در مخزن یا شیر خروجی که برای بررسی این مشکل، مخزن را از آب پر کنید و سپس به دنبال نشتی باشید.
  • اگر دیافراگم مخزن پاره شده باشد، آب به‌طور مداوم از مخزن خارج می‌شود.
  • شیر یک‌طرفه مخزن وظیفه جلوگیری از خروج آب از مخزن را بر عهده دارد. اگر این شیر خراب شود، آب به‌طور مداوم از مخزن خارج می‌شود.

همچنین اگر متوجه شدید که آب مخزن تصفیه آب شما به‌طور مداوم سرریز می‌شود، ممکن است یکی از دلایل زیر وجود داشته باشد:

  • پر شدن بیش‌ازحد مخزن: مخزن تصفیه آب دارای یک شیر تخلیه است که برای تخلیه آب اضافی از مخزن استفاده می‌شود. اگر این شیر به درستی کار نکند، آب به‌طور مداوم از مخزن سرریز می‌شود.
  • خراب شدن تیوپ مخزن تصفیه آب: تیوپ مخزن تصفیه آب وظیفه انتقال آب از مخزن به شیر خروجی را بر عهده دارد. اگر تیوپ مخزن خراب شود، آب به‌طور مداوم از مخزن خارج می‌شود.

علاوه‌بر مشکلات ذکر شده، ممکن است مشکلات دیگری نیز برای مخزن تصفیه آب خانگی ایجاد شود که برای رفع این مشکلات، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.

روش های هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی

هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی به‌منظور خارج کردن هوا از دستگاه و رفع مشکلاتی مانند کاهش فشار آب، نشت آب و صدای سوت از دستگاه انجام می‌شود. در این راستا برای هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی، می‌توانید از روش‌های ذکر شده در متن زیر استفاده کنید:

  • بیرون آوردن لوله سنسور فشار بالا: اگر سنسور فشار پس از پر شدن مخزن، برق سیستم را قطع نکند، ممکن است که هوا در اطراف این سنسور گیر کرده باشد. در چنین شرایطی باید پس باید لوله ورودی سنسور فشار بالا را خارج نمایید تا آب با فشار از آن بیرون بیاید و هواگیری انجام شود.
  • خارج کردن شلنگ سنسور فشار پایین: هنگامی که هوا در بخش ورودی آب این سنسور تجمع پیدا کند، دستگاه تصفیه نمی‌تواند به درستی کار کند. در این شرایط برای هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی لازم است شلنگ را چند لحظه بیرون آورید.
  • شل کردن محفظه: در مناطق با فشار آب کم، هوا داخل قسمت بالای محفظه محبوس می شود و جلوی تصفیه شدن آب را می گیرد. در چنین حالتی لازم است که محفظه به وسیله آچار شل شود.

علاوه بر مواردی که ذکر کردیم با توجه به علت نیاز دستگاه به هواگیری، می توان از روش های مختلفی مانند باز کردن شیر تنظیم املاح (در صورت شنیدن سوت)، جای گذاری مجدد فیلترهای دستگاه (جهت پیشگیری از خروج آب به صورت ضربه ای)، بررسی و باز نمودن هوزینگ ها و سرویس کلی دستگاه جهت هواگیری دستگاه تصفیه آب استفاده نمود.

نحوه تنظیم فشار آب دستگاه تصفیه آب خانگی

پس از هواگیری دستگاه تصفیه آب نیاز است تا فشار باد مخزن تصفیه آب را مجددا به حالت استاندارد شرکت برگردانید. برای این منظور در ابتدا لازم است تا فشار استاندارد تعیین شده توسط کارخانه سازنده دستگاه تصفیه آب را بدانید. سپس شیر خروجی مخزن آب دستگاه را باز نموده تا تمام آب درون آن خارج شود. در مرحله بعد و بعد از خروج آب مخزن سر یک تلمبه را به سر دیگر مخزن متصل نموده و با تلمبه زدن آب مانده در مخزن را خارج کنید. این فرآیند را تا زمانی که تمام آب مخزن بطور کامل خارج شود انجام دهید. در این مرحله مخزن شما آماده بارگذاری فشار مجدد می باشد.

معمولا مخزن اکثر دستگاه های تصفیه آب خانگی در فشاری بین ۵ تا ۷ بار تنظیم می شود و برای تنظیم فشار باد آن بهتر است از فشار سنج کمک گرفته شود. توجه داشته باشید در صورتی که در این زمینه اطلاعات کافی و تخصص لازم را ندارید بهتر است که از یک متخصص دستگاه های تصفیه آب کمک بگیرید.

دستگاه تصفیه آب خانگی از دو بخش اصلی پمپ و مخزن تشکیل شده است. پمپ آب را از منبع آب ورودی گرفته و آن را به فیلترها می‌رساند و فیلترها، آب را از ناخالصی‌ها و آلودگی‌ها پاک می‌کنند. آب تصفیه شده سپس وارد مخزن می‌شود و در آنجا ذخیره می‌شود. همچنین فشار آب خروجی دستگاه تصفیه آب به فشار پمپ و فشار مخزن بستگی دارد. فشار پمپ توسط کارخانه سازنده دستگاه تعیین می‌شود و معمولاً بین ۱۰ تا ۱۲ پاسکال است. فشار مخزن نیز باید در محدوده مشخصی باشد تا عملکرد دستگاه به درستی انجام شود.

همچنین برای تنظیم فشار مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • فشار استاندارد مخزن را تعیین کنید، فشار استاندارد مخزن توسط کارخانه سازنده دستگاه تعیین می‌شود و این فشار معمولاً روی بدنه مخزن یا در دفترچه راهنمای دستگاه ذکر شده است.
  • شیر خروجی مخزن را باز کنید، این کار باعث می‌شود تا تمام آب موجود در مخزن خارج شود.
  • سر یک تلمبه را به سر دیگر مخزن متصل کنید.
  • با تلمبه زدن، آب باقی مانده در مخزن را خارج کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که تمام آب مخزن خارج شود.
  • مخزن را از تلمبه جدا کنید.
  • شیر خروجی مخزن را ببندید.

فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب

فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب یکی از عوامل مهم در عملکرد صحیح دستگاه است. این فشار باعث می‌شود که آب تصفیه شده با فشار مناسب از شیر دستگاه خارج شود و به‌راحتی قابل استفاده باشد.

معمولاً فشار استاندارد مخزن اکثر دستگاه‌های تصفیه آب خانگی بین ۵ تا ۷ بار است. این فشار باعث می‌شود که آب تصفیه شده با فشار کافی از شیر دستگاه خارج شود و در هنگام استفاده از دستگاه، فشار آب ثابتی داشته باشید.

همچنین برای تنظیم فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب، می‌توانید از فشار سنج استفاده کنید. فشار سنج یک وسیله اندازه‌گیری است که فشار باد را به‌صورت عددی نشان می‌دهد. به‌علاوه برای تنظیم فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • شیر ورودی آب دستگاه را ببندید.
  • شیر برداشت آب را باز کنید تا مخزن خالی شود.
  • فشار سنج را به شیر باد مخزن وصل کنید.
  • با استفاده از پمپ باد، فشار مخزن را به مقدار مورد نظر تنظیم کنید.

لازم به ذکر است کاهش فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب نیز می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند افت فشار آب، کاهش دبی آب و عدم کارکرد صحیح دستگاه شود. همچنین از جمله علائم کاهش فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آب تصفیه شده با فشار کم از شیر دستگاه خارج می‌شود.
  • برای برداشت آب از دستگاه، باید شیر برداشت را برای مدت طولانی باز نگه دارید.
  • دستگاه به‌طور مداوم کار می‌کند.
  • صدای پمپ دستگاه بیشتر از حد معمول است.

بنابراین در صورت مشاهده هر یک از این علائم، باید فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب را تنظیم کنید.

اگر فشار مخزن تصفیه آب تنظیم نباشد چه اتفاقی می افتد؟

بالا و یا پایین بودن فشار باد مخزن تصفیه آب تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد دستگاه خواهد گذاشت و در صورت تنظیم نبودن آن، می تواند باعث خرابی جدی در دستگاه تصفیه آب گردد. از این رو فشار مخزن همواره باید بر روی عدد مناسب دستگاه تنظیم شود تا از بروز هرگونه خرابی و صرف هزینه های گزاف تعمیر جلوگیری به عمل آید. به همین خاطر توصیه می‌شود؛ تنظیم فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب خود را به دست یک متخصص بسپارید.

نکات مهم تنظیم فشار مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی

تنظیم فشار مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی، یکی از کارهای مهم برای نگهداری از دستگاه است و فشار مناسب مخزن، باعث افزایش عمر دستگاه و بهبود کیفیت آب خروجی می‌شود. به همین خاطر لازم است در هنگام تنظیم فشار مخزن دستگاه تصفیه آب، به برخی نکات مهم توجه داشته باشید که به‌طور کلی عبارت‌اند از:

  • تلمبه مخصوص: برای تنظیم فشار مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی، از تلمبه مخصوص استفاده کنید. این تلمبه‌ها معمولاً در بسته‌بندی دستگاه تصفیه آب خانگی موجود هستند. تلمبه مخصوص، دارای یک شیر تخلیه و یک شیر باد است. شیر تخلیه برای تخلیه آب از مخزن و شیر باد برای تزریق هوا به مخزن استفاده می‌شود.
  • فشار بیش‌ازحد: اگر فشار مخزن بیش‌ازحد باشد، باعث می‌شود که پمپ بیش از حد کار کند و در نتیجه عمر پمپ کاهش می‌یابد.
  • فشار کمترازحد: اگر فشار مخزن کمترازحد باشد، باعث می‌شود که آب با فشار کم خارج شود. در این صورت، ممکن است آب به خوبی از فیلترها عبور نکند و کیفیت آب خروجی کاهش یابد.

لازم به ذکر است معمولاً نیازی به تنظیم مکرر فشار مخزن نیست. با این حال اگر فشار مخزن کاهش یافته است باید آن را تنظیم کنید. همچنین اگر دستگاه تصفیه آب شما صدای غیرعادی تولید می‌کند، ممکن است نیاز به تنظیم فشار مخزن باشد.

سخن پایانی

هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی یکی از مهم ترین و ضروری ترین کارهایی است که برای بهبود عملکرد دستگاه و رفع مشکلات ناشی از آن باید بر روی دستگاه تصفیه آب انجام گیرد. این کار علاوه بر عملکرد صحیح دستگاه باعث می گردد تا طول عمر قطعات آن نیز افزایش یابد. در صورت وجود هر یک از مشکلاتی که در مقاله فوق به آن اشاره شد می توانید فرآیند هواگیری را طبق توضیحات انجام دهید و از تجمع توده های هوا در قسمت های مختلف دستگاه تصفیه آب خانگی خود جلوگیری نمایید. همچنین به شما عزیزان توصیه می کنیم که در صورت نداشتن تجربه و ابزار مناسب این کار، حتما انجام آن را به یک متخصص بسپارید تا از بروز هرگونه مشکل و هزینه اضافی جلوگیری به عمل آید. در صورت داشتن هرگونه سوال یا مشکل، می‌توانید با تیم پشتیبانی مجموعه تماس بگیرید. این عزیزان با صبر و حوصله به شما پاسخ خواهند داد و راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه خواهند کرد.

3 5 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
تمام نظرات را نمایش بده