روش های تصفیه آب

روش های تصفیه آب لوله کشی شهری

انواع روش های تصفیه آب وجود دارد که جهت تولید آب سالم و آب قابل شرب  در تصفیه خانه های دولتی و حتی توسط مصرف کننده ها مستلزم داشتن تجهیزاتی کارآمد است چرا که موجب کاهش هدر رفتن میزان آب، افزایش سطح سلامت عمومی جامعه و افزایش میزان دسترسی به آب قابل شرب می شود. گوارنوش با توجه به بررسی های لازم در حوزه تصفیه آب آماده ارائه انواع خدمات در این زمینه می‌باشد. در این مقاله انواع روش های تصفیه آب شرح داده شده و دلیل ضروت تصفیه آب لوله کشی نیز بیان شده است.

ممکن است سوالاتی اعم از:

  •  آیا آب لوله کشی شهری نیاز به تصفیه دارد؟
  • آب چند روش تصفیه می شود؟
  • آب معدنی بهتر است یا آب تصفیه شده

در این مقاله سعی داریم به صورت کامل به این سوالات پاسخ بدهیم.

روش های تصفیه آب آشامیدنی

تصیه آب آشامیدنی یکی از مهم ترین دغدغه های بشر بوده است. با افزایش جمعیت و گسترش کسب و کارهای صنعتی، آلودگی آب و هوا موجب نگرانی بسیاری از کشورهاست. حال باید بررسی کنیم که تصفیه آب به روش های قدیمی و سنتی جهت تولید آب آشامیدنی سالم و با کیفیت مناسب است؟ یا برای تولید آب آشامیدنی سالم و حذف آلاینده های وارد شده به آب در اثر توسعه صنایع، نیاز به تکنولوژی پیشرفته تری داریم. مسلما پاسخ دوم صحیح است. ابتدا دو نمونه از روش های سننتی و پیشرفته را مقایسه می کنیم و سپس انواع روش های تصفیه آب را شرح می دهیم.

تصفیه آب به روش جوشاندن

در گذشته جوشاندن آب جهت از بین بردن میکروارگانیسم های و ضدعفونی کردن آب بوده است. هر چه زمان جوشیدن آب بیشتر باشد باکتری های بیشتری در آب از بین می رود چرا که برای از بین رفتن بعضی باکتری ها می بایست آب مدت زمان بیشتری بجوشد.

معایب تصفیه آب به روش جوشاندن:

  • آب بلافاصله پس از جوشاندن قابل استفاده نبوده و باید سرد شود.
  • به هنگام جوشیدن مقداری از آب هدر می رود.
  • برای جوشاندن مقدار کمی آب نیاز به انرژی و سوخت زیاد و همچنین تجهیزات خاصی داریم.
  • جوشاندن ترکیبات کلردار را نیز از بین نمی برد، وجود کلر در آب جوشیده طعم کهنگی به آب می دهد.
  • به هنگام جوشاندن بسیاری از آلاینده ها و ناخالصی های محلول در آب غلیظ تر می شوند به همین دلیل جوشاندن تنها برای ضدعفونی کردن مناسب است و روش استانداردی برای حذف آلاینده های سمی نظیر سرب و نیترات نمی باشد.

تصفیه به روش های شیمیایی

برای تصفیه و ضدعفونی کردن آب به صورت شیمیایی دو ماده ید و کلر مورد نیاز است. این دو ماده هر دو سبک و ارزان و نحوه استفاده از آن ها آسان می باشد. هر چه آب سردتر باشد زمان اثر گذاری ید برای ضدعفونی کردن آب طولانی تر می شود. زنان باردار و بیماران تیروئیدی نباید آب حاوی ید مصرف کنند لذا مدت زمان کوتاهی باید برای ضدعفونی کردن آب از این روش شمیایی استفاده کرد و در کل تصفیه کردن بوسیله ید بیش از ۳ ماه توصیه نمی شود. ید طعم بدی به آب می دهد و باید به هنگام استفاده کمی به آن شکر اضافه کنیم.

ماده دوم شمیایی کلر می باشد. این ماده شمیایی در کنار مزایای بسیاری که دارد، دارای مضراتی نیز هست. با افزودن ایم ماده به آب، هالومتان ها تولید می شوند که ماده ای بسیار سرطان زا است. این کلر یک ماده سمی است که اگر به مقدار زیادی در آب وجو داشته باشد موجب آسیب جدی به اندام های داخلی بدن می شود علاونه بر این کلر برای پوست و مو انسان بسیار ضرر دارد و موجب تحریک بینی و مخاط داخلی ریه می شود.

حال با علم بر اینکه روش های سنتی مضرات بسیار دارد پی بردیم که برای تصفیه آب به روش های بهتر و مطمئن تری نیاز داریم.

آیا آب شهری و لوله کشی به تصفیه نیاز دارد؟

برای تصفیه نمودن آب شهری در تصفیه خانه ها از دستگاه های پیشرفته و مطمئنی بهره می گیرند تا حدی که می توانند از آب فاضلاب، آب آشامیدنی و حتی مقطر تهیه کنند در واقع این دستگاه ها توانایی حذف هرگونه آلودگی اعم از ذرات معلق، میکروب، آلاینده های شیمیایی، املاح و سموم محلول در آب ها، ترکیبات کلردار و غیره را دارند. پس با توجه به گفته های بالا آب شهری در تصفیه خانه ها تصفیه می شوند اما املاح محلول و سموم موجود در آب ( نیترات و آرسنیک ) از بین نمی رود و پس از تصفیه به میزان قبل در آب باقی می‌ماند.

انواع روش های تصفیه آب شهری

پس از تصفیه آب، نوبت به انتقال آب از طریق لوله کشی شهرها می رسد که توسط شبکه های فرسوده انجام می شود. آب با عبور از این لوله ها تا حد زیادی کیفیت خود را از دست می دهد. هر روز در نقاط مختلف شهر شاهد شکسته شدن لوله ها و سگس ترمیم آن هستیم که در حین ترمیم مقادیر زیادی گل و لای وارد آب می شود، علاوه بر این ممکن است در اثر زنگ زدگی لوله ها مقداری زنگ آهن به اب اضافه شود. بنابراین تمام ناخالصی ها در تصفیه خانه ها از بین نمی رود و به هنگام عبور از لوله ها کیفیت خود را از دست می دهند.

میزان آلودگی آب شهری لوله کشی چقدر می باشد؟

میزان آلودگی یا سلامت آب در شهرهای مختلف و حتی در مناطق مختلف یک شهر و همچنین در فواصل و زمانهای مختلف، متغییر است. با توجه به اینکه همه می دانیم ماده شیمیایی کلر موجود در آب مواد سرطان زا در آب تولید می کند، استفاده از محدود شده است.به همین ترتیب نیترات نیز تبدیل به معضلی جهانی شده است. در موارد نادر دیده شده است ک در اثر وجود عوامل ناشناخته و ویروس در آب، لب ها و لثه ها آسیب دیده اند. آب لوله کشی شهری به مرورباعث ایجاد رسوب و جرم بر روی دیواره کتری می شود که رابطه مستقیم با ایجاد سنگ کلیه نیز دارد. بنابراین پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که برای حفظ خود و دیگر افراد خانواده اقدام به خرید یک دستگاه تصفیه آب خانگی کنید.

 پس از این مراحل استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی یک اقدام مهم در جهت حفظ امنیت و سلامت خانواده محسوب می شود. چرا که در صورت هرگونه مشکل در آب لوله کشی، خانواده تا حد زیادی از هرگونه آسیب در امان می مانند.

» راهنمای خرید دستگاه تصفیه آب خانگی

انواع روش های تصفیه آب:

در ابتدا در رابطه با روش های تصفیه آب سنتی و مدرن صحبت کردیم. حال می خواهیم چندین روش مدرن و پیشرفته دیگر را شرح دهیم.

سیستم تبادل یونی:

فرآیند تبادل یونی یکی از اشکالات پدیده جذب سطحی است، بدین صورت که فاز سیال با فاز جامد جاذب در تماس قرار می گیرد. در این تماس برخی از عوامل موجود در فاز سیال به فاز جامد جذب می شودو این فرایند یک فرایند برگشت پذیر است که طی آن یون های خارجی موجود در آب به گروه های عاملی قرار گرفته بر روی شبکه پلیمری (فاز جامد) جذب می شوند بنابراین آب عاری از هرگونه ناخالصی های یونی می گردد.

تصفیه آب به روش نانو فیلتراسیون:

در همه روش های تصفیه آب به صورت پیشرفته مهم ترین هدف، میزان خلوص آب می باشد و برای کاربردهای مختلف در صنایع درجه خلوص مورد نیاز متفاوت می باشد. به طور مثال در داروسازی یا تولید سوخت هسته ای، آب مورد نیاز، آب فوق خالص Ultra Pure می‌باشد، به همین ترتیب نیز می بایست برای درجه خلوص بالاتر هزینه بیشتری صرف شود.

روش تصفیه آب نانوفیلتراسیون یک روش تصفیه مرسوم در دنیا محسوب می شود و نسبت به اولترافیلتراسیون UF و اسمز معکوس RO مزایای بیشتری دارد. یکی از مزایای روش نانوفیلتراسیون حذف نمک های چند ظرفیتی از قبیل آهن، اورانیو، منگنز و برخی آفت کش ها، تولید آب تصفیه شده در مقیاسع وسیع تر، حذف انواع باکتری ها، حذف آلاینده های آلی، حفظ مواد معدنی مورد نیاز برای سلامت انسان ها، حذف کدورت، سختی و شوری آب، کم تر بودن هزینه تصفیه و عدم نیاز ب افزودن مواد شیمیایی مضر برای محیط زیست و سلامت انسان ها است.

تصفیه آب به روش EDI:

 همانطور که در بالا عنوان کردیم یکی از نیازهای اصلی صنایع مادر نظیر صنعت داروسازی یا هسته ای، آب با خلوص بسیار بالا می باشد. برای تولید آب با خلوص بالا با توجه به میزان غلظت املاح موجود در آب توسط یکی از روش های تصفیه مدرن نظیر اسمزمعکوسریال نانوفیلتراسیون،EDR یا تقطیر مورد تصفیه قرار می گیرد. در روش EDI آب خروجی مجددا مورد تصفیه قرار میگیرد تا آب با خلوص بسیار بالایی تولید شود. فرآیند تصفیه آب به روش EDI تلفیقی از دو روش تبلدل یونی و فیلتراسیون غشایی است، که آب خروجی از آن آبی بدون املاح با هدایت الکتریکی کمتر µs/cm 2/0 است.

تصفیه آب به روش اسمز معکوس

اسمز معکوس یا Reverse Osmosis برای مصارف مختلفی همچون تکنولوژی زیستی، خوراک پزی، تولید برق، نمک زدایی از آب و تولید آب آشامیدنی کاربرد دارد. برای درک بهتر مفهوم اسمز معکوس و آشنایی با این روش مقاله  اسمز معکوس چیست؟ را مطالعه کنید.

جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خرید بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی اطلاع از قیمت ها، با متخصصین فروشگاه تصفیه آب گوارنوش تماس حاصل فرمایید:

در صفحه های اجتماعی همراه ما باشید:

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
تمام نظرات را نمایش بده