روش تصفیه آب اولترافیلتراسیون چیست؟ دستگاه اولترافیلتراسیون

کاربرد تصفیه آب به روش اولترافیلتراسیون

در مقاله روش های تصفیه آب از انواع روش ها صحبت کردیم، حال قصد داریم در این مقاله به سوال روش اولترافیلتراسیون چیست‌؟ پاسخ دهیم و در ادامه بگوییم که دستگاه اولترافیلتراسیون Ultrafiltation چگونه کار می‌کند و چه کاربردی دارد؟ برای پاسخ به سوالات فوق با ما همراه باشید.

اولترافیلتراسیون در تصفیه آب از این رو شهرت یافته که بدون در نظر گرفتن این نکته که آب از کجا منشا میگیرد، قادر است اکثر مولکول ها و ویروس های آلی را به میزان نمک ها از بین ببرد.

روش اولترافیلتراسیون یا فراپالایش چیست‌؟

اولترافیلتراسیون یک روش نوین جهت تصفیه آب با درصد ناخالصی بالا میبتشد. در تصفیه آب به این روش که با نام های فراتصفیه یا فراپالایش نیز شناخته می‌شود، ذرات بسیار ریز (اولترامیکروسکوپیک) توسط غشا فیلتر ممبران عبور داده شده و ذرات معلق بسیار ریز از آب حذف می شوند. اولترافیلتراسیون چیست ؟ این روش، فناوری است که قادر به جداسازی ذرات ریز و معلق نامحلول توسط غشا نیمه تراوا که قابلیت عبور ذرات کمتر از یک دهم میکرون را دارد، می باشد. این روش برای تولید آب با خلوص بالا و SDI پایین است.

(SDI (slit density index شاخص اندازه گیری میزان ذرات معلق و کلوئیدها در آب را نشان می دهد. در این روش تمامی ذرات معلق ، ویروس ها، باکتری ها و تمامی میکروارگانیسم های بیماری زا موجو در آب فاضلاب و لوله کشی از بین می رود. در واقع این فرآیند ذرات به قطر ۰.۰۳ میکرون و بزرگتر را از محلول جدا خواهد کرد.

اولترافیلتراسیون یا UF چگونه عمل می کند و مکانیزم آن چیست؟

این روش تقریبا همانند روش اسمز معکوس RO عمل می کند با این تفاوت که ممبران استفاده شده در روش اولترافیلتراسیون Ultrafiltation با فیلتر ممبرانی که در روش اسمز معکوس استفاده می شود متفاوت است. این ممبران از فشار هیدرواستاتیکی آب استفاده کرده و معمولا در دستگاهی که پمپ ندارند استفاده می شود. فرایند اولترافیلتراسیون در واقع چند فیلتر پشت سرهم می باشند که از ورود ذرات جامد معلق نظیر اندوکسین ها، پاتوژن ها و انواع ویروس و باکتری به آب جلوگیری می کنند که قابل ذکر می باشد که ابعاد این ذرات نیز بستگی دارد.

تصفیه آب توسط دستگاه اولترافیلتراسیون

اندازه سوراخ های فیلتر ممبران استفاده شده در این روش ۱۰۳ تا ۱۰۶ نانومتر است که به راحتی ملکول های آب را از خود عبور می دهد اما ذرات محلول جامد موجود در آب را به دام می اندازد. همانطور که می دانید درون آب تصفیه نشده ذرات جامد و معلق بسیاری وجود دارد. ذراتی مانند: گل و لای، فلزات سنگین و آلاینده های شیمیایی که از مسیر رودخانه یا آب های سطحی وارد تصفیه خانه شهری می شود.در تصفیه خانه ها به دلیل حجم بالای آب، تمامی ذرات، یون های مضر و ناخالصی ها از آب حذف نمی شود و بازهم در مسیر رسیدن به مصرف و عبور از لوله کشی های خانگی، دچار آلودگی و ناخالصی می گردد.

این آب با ورود به دستگاه تصفیه آب خانگی به روش اسمز معکوس یا اولترافیلتراسیون UF، خالص و پاک می گردد به همینن دلیل همیشه آب سالم و گوارا خواهید داشت. در واقع همانطور که گفته شد اولترافیلتراسیون ultrafiltation با اسمز معکوس یا میکروفیلتراسیون فرق چندانی نداشته و تفاوت آن به اندازه و ابعاد فضای متخلخل ممبران بستگی دارد.

ساختار فیلتر های تصفیه آب UF اولترافیلتراسیون از نوع فیلترهای توخالی بوده که آب وارد آن می شود و پس از آن از یک پوسته که پوشیده از فیبر است عبور می کند و ذرات معلق جامد آن گرفته می شود. روش تصفیه در دستگاه های تصفیه آب اولترافیلتراسیون مزایا و معایب خود را دارد که در ادامه به چند نمونه از آن ها می پردازیم.

تصفیه آب توسط دستگاه اولترافیلتراسیون ultrafilteration

غشای اولترافیلتراسیون

غشای اولترافیلتراسیون در انواع مختلفی نظیر الیاف توخالی، لوله‌ای و مارپیچی تولید می‌شود که نوع الیاف توخالی، پایین ترین هزینه تولید و بیشت ترین سطح غشایی را دارد. بنابراین امروزه ممبران UF از نوع الیاف توخالی، رایج ترین غشای اولترافیلتراسیون مورد استفاده در صنعت آب است.

این نوع غشاء از الیاف‌هایی به صورت نی‌های تهی به نام (Hallow Fibers) ساخته می‌شود. جنس این نی‌ها از Poly Amid ( غشاء پلی‌آمید ) یا Poly Propylene (غشاء پلی پروپیلن) است. بر روی بدنه آنها، منافذی با قطر ۰.۰۲ میکرون است که آب با عبور از این منافذ، از طریق نی‌ها وارد و از انتهای آنها خارج می‌گردد.

کاربرد روش اولترافیلتراسیون

از کاربرد های این روش، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تامین و تولید آب آشامیدنی با کیفیت بسیار بالا
  • شفاف‌ سازی و رفع کدورت از آب های سطحی و رودخانه ایی
  • به کارگیری به صورت مستغرق جهت تصفیه فاضلاب در روش‌هایی مثل بیور آکتورغشایی (MBR)
  • حذف پساب و فاضلاب‌های کشاورزی و صنعتی
  • جایگزینی فیلتر شنی در آب‌های سطحی
  • رفع بو و طعم نامطبوع از آب
  • حذف آلاینده های مضر و میکروارگانیسم‌های شیمیایی
  • به کارگیری بعنوان پیش تصفیه در سیستم های RO و NF در صنایع

مزایای روش UF

از این روش در دستگاه‌های اولترافیلتراسیون ( دستگاه های بدون برق و مخزن ) استفاده می شود که به دلیل استفاده نکردن از انرژی برق و نداشتن مخزن، قیمت کمتری نسبت به دیگر تصفیه آب های خانگی دارند. فیلتر های تصفیه آب UF و قطعات جانبی این دستگاه ها قیمت مناسبی دارند. این روش قدرت جذب فوق العاده بالایی دارد و تمامی ذرات و رسوبات و بسیاری از قارچ ها، میکروب ها و ویروس ها را از بین می برد اما به اندازه روش های اسمز معکوس و UV موفق به حذف ویروس و میکروب ها نمی باشد.

نیاز به افزودن هیچ گونه ماده اضافه نظیر تنظیم کننده PH و سم زدا ندارد. این دستگاه برای تصفیه کردن آب از المان های فیزیکی استفاده می کند. این دستگاه ها ابعاد مناسبی دارند که به راحتی و بدون اشغال فضای اضافی زیر سینک جا می شوند.  از دیگر مزایای این روش فرآبند تصفیه ساده و تولید آب نسبتا با کیفیت است چرا که تمامی ذرات معلق و طعم و بوی نامطبوع آب را از بین می برد. فیلتر ها در این روش جایگاه مخصوص خود را دارند.

اگر برای یکی از قسمت های دستگاه های اولترافیلتراسیون دچار مشکل شود به راحتی حل می شود چرا که تعمیر و عیب یابی این نوع دستگاه ها آسان تر می باشد. با داشتن این دستگاه ها نیاز نیست هر دفعه آنرا روشن و خاموش کنید خود دستگاه به طور اتوماتیک کار می کند کافی است به هنگام نیاز شیر برداشت را باز کنید. در آخر باید به این نکته اشاره کنیم که دستگاه های اولترافیلتراسیون به راحتی نصب می شوند و اگر از یک برند معتبر باشند دچار مشکلاتی نظیر نشتی آب نمی شوند.

معایب روش UF

فیلتر های این دستگه پست سرهم کار می کنند که این امر موجب افت شدید فشار خواهد شما و اگر شما در منطقه ای هستید که فشار آب کم می باشداین دستگاه نمی تواند آب مورد نیاز شما را تامین کند. در مناطقی ای که فشار آب پایین است بهتر است از دستگاه های دارای پمپ فشار استفاده کنید. اگر دستگاه و فیلترها را از برند و یک فروشگاه معتبر خریداری نکرده باشید،سیستم دچار هواگیری و قطع شدن جریان آب می شود.

اصولا دستگاه های اولترافیلتراسیون ultrafiltation به فاضلاب وصل نیستند به همین دلیل هرچند وقت یکبار می بایست فیلترها را بشویید و تمیز کنید. تعویض فیلتر ها باید سر موعد مقرر عوض شوند  البته اگر خواهان آب سالم و با کیفیت هستید می بایست حتما فیلترها را در زمان مشخص تعویض کنید. این مورد برای تمامی دستگاه ها نظیر اسمز معکوس نیز صدق می کند. یکی دیگر از معایب این در این روش این است که: ترکیبات غیرآلی توسط این فیلترها تصفیه نشده و از داخل ممبران Ultrafiltration عبور می کند.

توسط این روش چه مواد و آلاینده هایی از آب حذف می شود؟

  • مواد سمی و اندوتوکسین‌ها که در مسیر آب توسط فعالیت‌های شیمیایی داخل آب تولید می‌شوند.
  • پلاستیک‌ها که معمولا از داخل مسیر ورودی تصفیه آب صنعتی وارد آب می‌شوند.
  • پروتئین‌ها (آب نباید حاوی پروتئین باشد وگرنه مزه و طعم بدی خواهد داشت.
  • سیلیکا و ترکیباتی که در مسیر لوله‌کشی وارد آب می‌شوند.
  • گل و لای، ذرات معلق و لجن ها
  • موادی نظیر کربن دی‌اکسید و دوده که از طریق هوا وارد آب می‌شوند.
  • ویروس‌ها و باکتری‌هایی که اندازه‌ی بزرگتری دارند.
  • آرسنیک،بنزن،کلر،آفت‌کش‌ها،گرد و خاک
اولترافیلتراسیون
مواد و آلاینده هایی که توسط UF از آب حذف می شود

قیمت دستگاه های تصفیه آب اولترافیلتراسیون

دستگاه تصفیه آب بدون برق و بدون مخزن اولترافیلتراسیون ( اولترافیلتراسیون چیست ؟ ) جزو دستگاه های پرطرفدار و کاربردی است که به علت نداشتن یکسری امکانات الکتریکی نسبت به دستگاه های برقی قیمت کمتری دارد. قیمت دستگاه های تصفیه آب بدون برق و مخزن اولترافیلتراسیون UF با توجه به چند فاکتور متفاوت و متغییر می باشد:

نوع دستگاه

دستگاه تصفیه آب بدون برق و مخزن خانگی اولترافیلتراسیون UF انواع مختلفی دارد که نوع زیرسینکی آن ها همانطور که از اسم شان پیداست زیر سینک ظرفشویی نصب می شود. دستگاه های تصفیه آب بدون برق، نمایی در آشپزخانه ندارند و بسیار کم سر و صدا هستند. این دستگاه ها یه صورت رومیزی هم تولید می شوند که مکانیزم ساده ای دارند. در دستگاه های تصفیه آب اولترافیلتراسیون UF رومیزی آب از قسمت بالای دستگاه وارد می شود و پس از عبور از فیلترها خالص می گردد. نوع دیگری از این دستگاه هستند که بر روی شیر نصب می شوند.

تعداد مراحل تصفیه آب

در حال حاضر در بازار دستگاه های تصفیه آب بدون برق ۳، ۵ و ۶ مرحله ای وجود دارد. واضح است که هرچه تعداد مراحل تصفیه بیشتر باشد، تعداد فیلتر بیشتری بکار برده شده که با توجه به نوع، برند و کارایی آن فیلتر، قیمت دستگاه بالاتر می باشد.

برند دستگاه و فیلتر تصفیه آب

دستگاه تصفیه آب بدون برق و مخزن با توجه به برند سازنده قیمت متفاوتی دارد که در این زمینه عواملی نظیر شهرت برند خاص، کیفیت دستگاه، نوع و برند فیلترهای بکار ررفته اثر گذار خواهند بود.

فروشگاه گوارنوش دارنده نمایندگی رسمی محصولات سی سی کی، سافت واتر و آکوا عرضه کننده دستگاه های اصل و اورجینال تکنولوژی اولترافیلتراسیون UF با تضمین کیفیت و اصالت کالا می باشد. شما عزیزان می توانید از صفحه محصولات فروشگاه گوارنوش تمامی ویژگی ها و مشخصات دستگاه مورد نظر خود را بررسی نموده و خریداری کنید. فروشگاه گوارنوش به صورت رایگان در زمینه خرید، نصب و خدمات پس از فروش به شما عزیزان مشاوره رایگان می دهد تا بتوانید بهترین دستگاه را با نازل ترین قیمت انتخاب و خریداری کنید. با خرید از گوارنوش، این فروشگاه متخصصان حرفه ای و کارآزموده خود را به محل کار یا منزل شما فرستاده که بدون دریافت هیچ هزینه ای، دستگاه ها را در مدت زمان کوتاه نصب و سرویس کرده و در نهایت کیفیت آب خروجی را تست کنند.

ما در مقاله اولترافیلتراسیون چیست ؟ سعی کرده ایم که تصفیه آب به این روش را به طور مفصل شرح دهیم و دستگاه های اولترافیلتراسیون را معرفی کنیم، امیدواریم که این مطالب پاسخ سوالات شما را در این زمینه داده باشد شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله »تفاوت دستگاه تصفیه آب بدون برق و مخزن با دستگاه برقی را مطالعه کنید.

جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خرید بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی و اطلاع از قیمت ها، با متخصصین فروشگاه تصفیه آب گوارنوش تماس حاصل فرمایید:

در صفحه های اجتماعی همراه ما باشید:

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
تمام نظرات را نمایش بده